Smart Food Galerija

Smart food je pomno osmišljen proizvod restorana Bon Appetit, gdje smo jako pazili koje namirnice koristimo i kako ih kombiniramo i termički obrađujemo.

Smart food je primjeren ljudskom organizmu, njegovom metabolizmu, te potiče pozitivne procese u našem tijelu i pomaže održavanju općeg zdravlja. Takvom prehranom čovjek dobiva veću energiju bez osjećaja težine u želucu i nakon takvog obroka može nesmetano nastaviti sa svojim svakodnevnim radom

Smart food je prehrana namijenjena suvremenom čovjeku i njegovom užurbanom načinu života. Nastao je spajanjem znanosti o prehrani i spoznaje o namirnicama, u kombiniranju različitih namirnica i kreiranju novih jela.

U prvom redu naglasak smo stavili na izvrsnost namirnica, od osnovne namirnice, poput kvalitetnog mesa i morskih plodova do popratnih poput soli, ulja, začina, batata, amaratha, macadamije, zaboravljenog pira ili krupnjaka.

Osim toga, kao drugo pomno smo vodili računa kako se nešto kuha i na kojoj temperaturi kako bi se sačuvale sve nutritivne komponente.

Treće, vodili smo računa o kombinaciji pojedinih namirnica kako bi postigli sinergiju biološki aktivnih spojeva, odnosno maksimalno iskoristili sve hranjive i biološki aktivne tvari koji su sadržane u priređenim namirnicama i jelima.

Na taj način napravili smo raznovrsne i ukusne obroke koji su prilagođeni današnjem čovjeku, te koji nikada ne opterećuju organizam, nego mu vraćaju snagu, osiguravaju vitalnost i dugovječnost.